Sider

lørdag den 19. maj 2012

Bryllupskage med pudeeffekt

Jeg er blevet spurgt om.. jeg ville lave en bryllupkage til papsønnen og hans kommende kone..
Og selvfølgelig vil jeg gerne det.. er meget glad for at jeg blev spurgt..
Og i dag var de en tur på besøg.. så i den anledning havde jeg lavet et bud på en prøvekage.. hvor jeg fik prøvet lidt ny teknikker af.. og dette resultat kom ud af det..Og da jeg for ikke så længe siden har været på Etage- og bryllupskage kursus på Kold College.. så er kagen opbygget efter de principper jeg lærte der..

Følgende teknikker er afprøvet på denne kage:
Diamondgitter
Drapering
Pudeeffekt
Blomsterpynt


Sådan laves pudeeffekten:


Til at lave puderne.. har jeg brugt følgende udstyr:
lineal
skalpel
fondant
kagerulle


Rul fondanten ud til en tykkelse på 1,5 - 3 mm tyk.. og skær derefter et stykke på 10x10 cm..
Som så deles i 4 sektioner af 5x5 cm.. Jeg skærer kun 4 firkanter ud af gangen..
Hvis der skæres for mange ud.. vil de begynde at tørre ud. før du kan når at forme dem..Saml den en ende som du ville gøre.. hvis du skulle lave en sløjfe..Her ses hvordan jeg har foldet den..Fold derefter den anden side.. Tryk enderne lidt sammen..
og skub dem mod hinanden så puden får lidt fylde..
Jeg trykker enderne lidt flade.. så er de nemmere at samle senere..Vend puden om og kom lidt vand/tyloselim på enderne.. så puden kan fæste på kagen..Placér den første række puder.. langs den nederste kant af kagen.. og lad enderne overlappe lidt..Den næste række skal passe ind i de hullerne fra rækken under..
Når du lægger dem ind i hullet.. er du nødt til at skubbe/trække dem lidt, så de passer ind..
Det er derfor.. du har brug for at de stadig er bløde.. så at lave dem i forvejen vil ikke fungere..Her er vist 3 rækker over hinanden.. fortsæt til hele kagen er dækket..For at gemme overlapningen.. trilles en kugle.. som trykkes flad som en knap..Placér "knappen" over overlapningen..Her ses det færdige resultat på kagen.. jeg har i dette tilfælde brugt en  Daisy Centre udstikker som knap..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar