Sider

mandag den 20. august 2012

Valnøddebunde


Her er de lagt sammen med en hvid og en mørk chokolademousse.. Mums
Min drengs kommentar var: Det er den bedste for fanden gode kage jeg har smagt..
Fyyyy må ikke bande.. ;o))


Dette er Mette Blomsterberg's opskrift.. og skulle passe til følgende bunde..
3 stk. af følgende størrelser (ca. 26 cm, ca. 24 cm, ca. 22 cm, ca. 20 cm, og ca. 18 cm)


Valnøddegrød:
300 g. æggehvide
500 g. sukker
1 kg. valnødder

Marengs:
50 g. kartoffelmel
4 spsk. sukker
625 g. æggehvide
500 g. sukker


Valnøddegrød: først blendes sukker og valnødder fuldstændigt fint i en foodprocessor. Æggehviderne tilsættes først, når nødderne er så fint blendede, som overhovedet muligt. Lad "grøden" køre nogle minutter. Grøden kommes op i en stor skål.

Marengs:
Kartoffelmel og de 4 spsk. sukker blandes i en meget stor skål (skålen skal kunne rumme alt marengsen når den er pisket!) Tilsæt alle æggehviderne og pisk dem stive, mens den resterende sukker kommes i undervejs.

Bundene:
Nøddegrøden røres sammen med ca. 1/3 af marengsen, rør godt. Kom så dette op i den resterende marengs og vend nu det hele forsigtigt sammen. Stop når massen er ensartet.
Klargør bagepapiret og bageplader (-lån evt. nogle af naboens, hvis du er så heldig at naboen har samme størrelse bageplader som dig…)

Til hver størrelse kage skal bruges 3 stk. valnøddebunde! Anvend kage ringene, som en slags skabeloner til at ramme den "næsten" præcise størrelse på bundene, ved at placere ringen på bagepapiret. Kom valnødde dejen op i en stor sprøjttepose med en ikke alt for stor tyl i (alternativt en engangs sprøjtepose uden tyl, men med et relative lille til klippet hul!)

Dejen sprøjtes ud i en cirkel, ca 1 ½ cm tyk, helt jævnt.
Husk: dejen hæver ikke.. så den skal sprøjtes i den højde man ønsker den færdige bund..
Cirklen skal stoppe ca. 1 cm fra kageringens kant. Flyt "skabelonen" og gentag. Sprøjter du flere bunde på samme bageplade, sørg da for at de har lidt afstand til hinanden, da de jo flyder en anelse ud under bagningen.
-Fortsæt til du har i alt 15 bunde; 3 stk. til hver etage!!

Bundene bages ved 170 grader til de er gyldne og giver efter ved et let tryk, mellem 15 og 40 minutter. (Bemærk; små bunde - kortere bagetid - store bunde - længere bagetid…)
Bundene afkøles helt og udstikkes endeligt med hver tilsvarende lagkage ring, hvis det er nødvendigt.


Har hørt at man med fordel kan udskifte valnødderne med andre nødder.. eks. mandler eller hasselnødder..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar