Sider

torsdag den 16. august 2012

Shao Thomé Chokoladebund

Super lækker chokoladebund som ikke er for tung.. og er rigtig god til at lave kanter med..

Denne portion passer til 2 stk. alm. bageplader..

175 g marcipan
175 g sukker
205 g smør
250 g æggeblomme
40 g vanillesukker eller en stang vanille
250 g mel
45 g hakkede nødder

440 g æggehvider
175 g melis

220 g Shao Thomé mørk chokolade eller anden god mørk chokolade

Smør, sukker og marcipan blandes godt.
Æggeblommer røres i lidt ad gangen.
vanille, mel og nødder vendes i.

Chokoladen smeltes og røres i.

Æggehvider piskes stive og sukker piskes i lidt ad gangen. Det skal piskes meget ligesom til marengs.
Hviderne vendes forsigtigt i dejen.

Dejen bredes ud på plader og bages 15 min ved 180 grader.

3 kommentarer:

  1. Den lyder virkelig god :-) Men når du skriver bageplader, er det så det samme som en bradepande?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Suzi..

      Ja det er det.. Bundene bliver kun ca. 1 cm høje.. Men smager fantastisk..

      Mange kagehilsner
      Lone

      Slet
  2. Hvad mener du med de er gode at lave kanter med?

    SvarSlet